Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Ακύρωση του ψηφίσματος ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την ισπανική Δικαιοσύνη

Ακύρωση του ψηφίσματος ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την ισπανική Δικαιοσύνη
Μήνυμα ότι δεν κατέφυγε στις Βρυξέλλες για να ζητήσει άσυλο, αλλά για να δράσει «με ελευθερία και ασφάλεια» έστειλε ο Puidgemont
Ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας το ψήφισμα μονομερούς κήρυξης ανεξαρτησίας που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα το κοινοβούλιο της Καταλονίας.
Παράλληλα, το ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας δέχτηκε να εξετάσει τις κατηγορίες για εξέγερση και στάση σε βάρος της προέδρου και ορισμένων βουλευτών της καταλανικής Βουλής.
Μήνυμα ότι δεν κατέφυγε στις Βρυξέλλες για να ζητήσει άσυλο, αλλά για να δράσει «με ελευθερία και ασφάλεια» έστειλε ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν.
Στις πρώτες του δηλώσεις αφότου η ισπανική Δικαιοσύνη εισηγήθηκε σε βάρος του κατηγορίες για εξέγερση και στάση που επισύρουν ποινές κάθειρξης έως 30 ετών, ο κ. Πουτζδεμόν ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ισπανία προτού λάβει αδιευκρίνιστες «εγγυήσεις» από την Μαδρίτη, αν και είναι εν τέλει διατεθειμένος να αντιμετωπίσει όσα του προσάπτουν.
Αποκάλεσε τον εαυτό του νόμιμο πρόεδρο της Καταλονίας και ξεκαθάρισε ότι επέλεξε να έλθει συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες – την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – διότι θέλει να θέσει το καταλανικό ζήτημα στην θεσμική καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου.
Ο κ. Πουτζδεμόν, που συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από πέντε πρώην υπουργούς του σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα παραμείνει στις Βρυξέλλες, λέγοντας απλά ότι θα μείνει όσο χρειαστεί.
Προσέθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους υπουργούς του που έχουν μείνει πίσω, αγνοώντας το γεγονός ότι η περιφερειακή καταλανική διοίκηση έχει αποπεμφθεί από την κεντρική ισπανική κυβέρνηση.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης