Αμερική

ΗΠΑ: Πέρασε το σχέδιο προϋπολογισμού 2018 η Βουλή Αντιπροσώπων - Πιο κοντά η φορολογική μεταρρύθμιση

ΗΠΑ: Πέρασε το σχέδιο προϋπολογισμού 2018 η Βουλή Αντιπροσώπων - Πιο κοντά η φορολογική μεταρρύθμιση
Το σχέδιο δαπανών θα στείλει τη φορολογική μεταρρύθμιση στη Γερουσία   
Ένα σημαντικό βήμα προς την αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ έκανε σήμερα (5/10/2017) η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, εγκρίνοντας ένα ψήφισμα για τον προϋπολογισμό του 2018, που αποσκοπεί να διευκολύνει την ψήφιση της φορολογικής νομοθεσίας, «στέλνοντας» το μέτρο στη Γερουσία.
Το σχέδιο δαπανών για το οικονομικό έτος 2018, το οποίο εγκρίθηκε με 219 ψήφους υπέρ και 206 κατά, θα «ξεκλειδώσει» ένα νομοθετικό εργαλείο που θα επιτρέπει στους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν τη φορολογική νομοθεσία μέσω της Γερουσίας, αποφεύγοντας την αντιπολίτευση των Δημοκρατικών, που ελέγχουν 48 από τις 100 έδρες.
Ωστόσο, η κίνηση αυτή δημιουργεί επίσης το έδαφος για μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, οι οποίοι εξετάζουν ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο για τις κρατικές δαπάνες.
Ενώ ο προϋπολογισμός της Βουλής απαιτεί μια φορολογική μεταρρύθμιση χωρίς επιπτώσεις στα έσοδα, ένα προτεινόμενο σχέδιο από τη Γερουσία θα μπορούσε να επιτρέψει στη φορολογική νομοθεσία να αυξήσει κατά 1,5 τρισ. δολ. το έλλειμμα.
Η Γερουσία θα μπορούσε να ψηφίσει το σχέδιό της την εβδομάδα της 16ης Οκτωβρίου.
Αλλά η Βουλή και η Γερουσία πρέπει να περάσουν το ίδιο μέτρο προκειμένου αυτό να τεθεί σε ισχύ.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης