Τελευταία Νέα
Ασία

Το Ιράν αναζητά επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για την παραγωγή μεθανόλης

Το Ιράν αναζητά επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για την παραγωγή μεθανόλης
Η βιομηχανία πετροχημικών του Ιράν χρειάζεται 60 δισ. δολάρια σε ξένες επενδύσεις κατά την επόμενη δεκαετία.
Σε συνομιλίες με ασιατικές εταιρείες για χρηματοδότηση ύψους 1,1 δισ. δολαρίων της επέκτασης ενός έργου παραγωγής μεθανόλης στον Περσικό Κόλπο, που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Κίνας και άλλων πελατών στην Ασία, βρίσκεται η Ιρανική εταιρεία πετροχημικών Persian Gulf Petrochemical Industries Co., όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του εργοστασίου Veniran Apadana, Touraj Seyed Arvanaghi, «προβάδισμα» ως δυνητικός επενδυτής στην εταιρεία έχει μια ιταλική εταιρεία.
Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να κατονομάσει τις επιχειρήσεις, που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν και διευθύνοντα σύμβουλο της National Petrochemical Co., η βιομηχανία πετροχημικών του Ιράν χρειάζεται 60 δισ. δολάρια σε ξένες επενδύσεις κατά την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να υπερδιπλασιαστεί η παραγωγική της ικανότητα.
Σύμφωνα με τον Arvanaghi, το εργοστάσιο Veniran Apadan επιδιώκει να παράγει 1,65 εκατομμύριο μετρικούς τόνους μεθανόλης σε ένα χρόνο για εξαγωγή στην Κίνα και άλλα κράτη της Ασίας.
Η μεθανόλη χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό και ως πρώτη ύλη για την παραγωγή οξικού οξέος και φορμαλδεΰδης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τον περασμένο Φεβρουάριο η Ιαπωνία και το Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή χρηματοδότησης ύψους έως και 10 δισ. δολαρίων για την υλοποίηση των ιρανικών σχεδίων, στα οποία συμμετέχουν ιαπωνικές εταιρείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης