Ευρώπη

Ιρλανδία: Αδύνατη η επίτευξη συμφωνίας για το Brexit εντός δύο ετών

Ιρλανδία: Αδύνατη η επίτευξη συμφωνίας για το Brexit εντός δύο ετών
Το «διαζύγιο» θα συμβεί, αλλά θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει πολύ περισσότερο τόνισε ο Kenny
Aδύνατη είναι η επίτευξη μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας για  το Brexit εντός δύο ετών και μια συμφωνία για μια περίοδο μετάβασης είναι αναπόφευκτη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Enda Kenny όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May έχει δηλώσει πως θα ξεκινήσει τις συνομιλίες για την αποχώρηση από την ΕΕ στο τέλος Μαρτίου, εγκαινιάζοντας μια διετή περίοδο διαπραγματεύσεων πριν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Αναμένω πως το «διαζύγιο» θα συμβεί, αλλά θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος», τόνισε ο Kenny και συμπλήρωσε ότι «θα διαρκέσει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουν πολλοί», πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εντός της περιορισμένης περιόδου των δύο ετών. Και γι’ αυτό το λόγο εκτιμώ ότι υπάρχει ένα εντεινόμενο αίσθημα στην Ευρώπη ότι θα πρέπει να μεσολαβήσει μια μεταβατική περίοδος και αυτή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια  και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί», σημείωσε


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης