Τελευταία Νέα
Αμερική

Goldman Sachs: Οι επιπτώσεις των τυφώνων στην αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ

tags :
Goldman Sachs: Οι επιπτώσεις των τυφώνων στην αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ
Οι τυφώνες Harvey και Irma οδήγησαν σε μέτρια αλλά αισθητή επέκταση των διαρθρωμένων στεγαστικών προϊόντων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα πιθανά ανοιχτά περιθώρια ζημιών.
Αυτό επισημαίνει η Goldman Sachs  σε έκθεσή της σχετικά με τις επιπτώσεις των τυφώνων στην αγορά στεγαστικών δανείων.
Η τράπεζα προκειμένου  να υπολογίσει τον κίνδυνο, εξετάζει την απόδοση υποθηκών στη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005 όπου τα ποσοστά παραβατικότητας των στεγαστικών και εμπορικών ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκαν έντονα τους επόμενους μήνες μετά τον τυφώνα.
Εντούτοις, οι αιχμές του βαθμού παραβατικότητας ήταν βραχύβιες, με τους περισσότερους δανειζόμενους που έπεσαν θύματα να διευθετούν και όχι να χρεοκοπούν τις υποθήκες τους επισημαίνει η Goldman Sachs  .
Μεταξύ των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η αύξηση των επιτοκίων παραβατικότητας ήταν ισχυρότερη μεταξύ των χαμηλότερων πιστωτικού βαθμού δανειοληπτών.
Τα ποσοστά αθέτησης των συμβατικών υποθηκών στη Νέα Ορλεάνη για τους δανειολήπτες με πιστωτικό αποτέλεσμα κάτω από 680 έφτασαν το 16% μετά την Katrina, έναντι μόλις 5% για τους δανειολήπτες με πιστωτικό αποτέλεσμα πάνω από 740.
Το ποσοστό ανεργίας στο Χιούστον είναι 4,6%, λίγο πάνω από το αμερικανικό μέσο όρο του 4,4%, ενώ οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σε ετήσια βάση.
 Πριν από την εκδήλωση του τυφώνα Harvey, λιγότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Χιούστον είχαν αρνητική θέση έναντι του συνόλου της χώρας.
Έτσι, εκτιμάται ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες κατοικιών στο Χιούστον θα έχουν κίνητρο να προσπαθήσουν να παραμείνουν συνεπείς και να διευθετήσουν τις υποθήκες τους.
Συνολικά, η τάση στα προϊόντα ενυπόθηκης πίστης μετά τους τυφώνες καταγράφεται ως ελαφρά συντηρητική.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης