Τελευταία Νέα
Αμερική

Goldman Sachs: Irma και Harvey καθυστερούν αλλά δεν εκτροχιάζουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Irma και Harvey καθυστερούν αλλά δεν εκτροχιάζουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Εάν οι ζημιές  στη  Φλόριντα εξακολουθούν να επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες και τη στεγαστική / επενδυτική δραστηριότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο - θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη
Οι τυφώνες Irma και Harvey καθυστερούν αλλά δεν  εκτροχιάζουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ εκτιμά η Goldman Sachs σε report με ημερομηνία 11/9.
Ο τυφώνας Irma χτύπησε την Νότια Φλόριντα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας έντονες βροχοπτώσεις, ραγδαίες καταιγίδες, εκτεταμένες πλημμύρες και σημαντικές απώλειες ακινήτων.
Ενώ οι εκτιμήσεις ζημιών τώρα φαίνεται να μειώνονται, ο τυφώνας Irma εξακολουθεί να κατατάσσεται στις πρώτες 15 θέσεις όσον αφορά τις απώλειες εγχώριων ακινήτων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επιπλέον, με βάση τις δηλώσεις καταστροφών, η καταστροφή που προκάλεσε η Irma είναι ακόμα πιο μεγαλύτερη από αυτήν του Harvey και της  Katrina, επηρεάζοντας σοβαρά το 6,1% του πληθυσμού.
Συνεχίζουμε να περιμένουμε μια σημαντική συρρίκνωση της ανάπτυξης του 3ου τριμήνου λόγω των τυφώνων επισήμαινει η επενδυτική τράπεζα.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Goldman Sachs περιόρισε την εκτίμηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (Q3) κατά 0,8% σε + 2,0%, για να αντιμετωπίσει τις διαταραχές που σχετίζονται με τον  Harvey και μια πιο μετριοπαθή μεταφορά από την Irma (ύψους περίπου 30 δισ.).
Εάν οι ζημιές είναι σημαντικά υψηλότερες - ή εάν οι ζημιές στη  Φλόριντα εξακολουθούν να επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες και τη στεγαστική / επενδυτική δραστηριότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο - θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ορισμένες πρόωρες δημοσιεύσεις / προβλέψεις εκτιμούσαν τις  ζημίες σε 180 δισ. δολ. ή και υψηλότερα , οι οποίες θα υπερέβαιναν εκείνες του τυφώνα Κατρίνα. Ωστόσο  οι αναφερθείσες εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές έχουν μειωθεί γενικά.
Αν υπολογισθεί η τάση των εκτιμήσεων- υπολογίζονται σε 30 δισ. δολ. οι ζημιές από την Irma σε προκαταρκτική βάση (και 85 δισ. δολ. από το Harvey). Η αβεβαιότητα γύρω από τα στοιχεία είναι υψηλή, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνδυασμένες επιπτώσεις των Harvey και της  Irma θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές.






www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης