Αμερική

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 4 εκατ. σπίτια στη Φλόριντα λόγω του τυφώνα Irma

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 4 εκατ. σπίτια στη Φλόριντα λόγω του τυφώνα Irma
Η FPL, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Φλόριντα, ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια πελάτες της δεν είχαν ρεύμα, κυρίως στις κομητείες Miami-Dade, Broward και Palm Beach
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι περίπου 4 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα από την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, λόγω του τυφώνα Irma, απειλώντας εκατομμύρια ακόμα ακίνητα καθώς ξεπέρασε τα δυτικά της πολιτείας, ενώ η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.
Ο Irma χτύπησε τη Φλόριντα την Κυριακή το πρωί ως μια επικίνδυνη καταιγίδα κατηγορίας 4, αλλά από το απόγευμα, καθώς προχώρησε προς τα δυτικά, έπεσε στην κατηγορία 2 με μέγιστους ανέμους 110 μίλια ανά ώρα.
Μέχρι στιγμής, το κύριο βάρος της καταιγίδας έχει επηρεάσει τους πολίτες στα νότια και ανατολικά τμήματα της πολιτείας.
Η FPL, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Φλόριντα, δήλωσε ότι περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια πελάτες της δεν είχαν ρεύμα, κυρίως στις κομητείες Miami-Dade, Broward και Palm Beach.
Περισσότεροι από 200.000 είχαν αποκαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως με γεννήτριες.
Η εταιρεία δήλωσε ότι τα δύο πυρηνικά εργοστάσιά της ήταν ασφαλή.
Έχει κλείσει μόνο έναν από τους δύο αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο στο Turkey Point περίπου 48 χλμ. νότια του Μαϊάμι το Σάββατο, επειδή η καταιγίδα μετατοπίστηκε.
Σχεδιάζει να αφήσει τους δύο αντιδραστήρες σε λειτουργία στο εργοστάσιο του St. Lucie περίπου 180 χλμ. βόρεια του Μαϊάμι, επειδή οι άνεμοι των τυφώνων δεν αναμένεται πλέον να χτυπήσουν αυτές τις περιοχές.
Σε ένα απαισιόδοξο σενάριο, τα καταναλωμένα καύσιμα θα μπορούσαν να απελευθερώσουν ακτινοβολία εάν εκτεθούν στον αέρα, αλλά ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος είπε ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο.
Αυτό το καύσιμο είναι τόσο κρύο που θα χρειάζονταν εβδομάδες για να υπάρξει κάποια ανησυχία.
 
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης