Αμερική

Μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια

Μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 845.000 βαρέλια την ημέρα
Μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ καταγράφηκε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου, κάτι που οφείλεται κυρίως στη μείωση εισαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών.
Συγκεκριμένα, τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια ή 0,3% σε συνολικά 489 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 845.000 βαρέλια την ημέρα σε συνολικά 7,58 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα αυξήθηκε ελαφρά κατά 9.000 βαρέλια ημερησίως σε συνολικά 8,69 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Σύμφωνα πάντως με τον οικονομολόγο εμπορευμάτων της Capital Economics με έδρα το Λονδίνο, Thomas Pugh, όλη η προσοχή είναι στραμμένη στη σύνοδο του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου και στο αν θα καταλήξουν τα κράτη-μέλη του Οργανισμού σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής.
Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση ο ΟΠΕΚ έχει ένα τρομερό ιστορικό στην τήρηση των ποσοστώσεων και δεδομένου ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι πιθανό να διαρκέσει μόνο 6 μήνες, είναι απίθανο να έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης