Ασία

Η Βόρειος Κορέα μεταφέρει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στις δυτικές ακτές της

Η Βόρειος Κορέα μεταφέρει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στις δυτικές ακτές της
Ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά άρχισε και η Νότιος Κορέα
Την πληροφορία ότι η Βόρεια Κορέα μεταφέρει έναν βαλλιστικό πύραυλο πιθανότατα διηπειρωτικό προς τις δυτικές ακτές της μεταδίδει σε σημερινό δημοσίευμα της η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών την οποία δεν κατονομάζει.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η μεταφορά του πυραύλου άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, ενώ γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού.
Στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, αν και χθες αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.
Την ίδια στιγμή το πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας προχωρά σε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
«Εάν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, στη θάλασσα ή υποβρυχίως, θα αντιδράσουμε αμέσως και θα τον στείλουμε στον βυθό», διεμήνυσε ο διοικητής της 13ης ναυτικής μοίρας της Νότιας Κορέας.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης