Τελευταία Νέα
Ασία

Βιετνάμ: Το Νοέμβριο ξεκινά το έργο φυσικού αερίου της Exxon Mobil

Βιετνάμ: Το Νοέμβριο ξεκινά το έργο φυσικού αερίου της Exxon Mobil
Ο τομέας Blue Whale υπολογίζεται ότι έχει αποθεματικά ύψους 150 δισ. κυβικών μέτρων
Το έργο φυσικού αερίου Blue Whale της Exxon Mobil Corp, το μεγαλύτερο, του Βιετνάμ, θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Νοέμβριο, ανέφερε την τηλεόραση της Βιετνάμ (VTV) την Τρίτη 29/8.
Ο τομέας Blue Whale υπολογίζεται ότι έχει αποθεματικά ύψους 150 δισ. κυβικών μέτρων.
Ο πρωθυπουργός της χώρας  Nguyen Xuan Phuc  είπε στην Exxon Mobil ότι ελπίζει να  έχει ξεκινήσει το έργο επίσημα όταν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής για την οικονομική συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού το Νοέμβριο, όπου αναμένεται να παρευρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
Το Βιετνάμ προσπαθεί να στραφεί σε καθαρότερη ενέργεια περιορίζοντας την ηλεκτροπαραγωγή με καύση άνθρακα ενώ σχεδιάζει επίσης ηλιακούς και αιολικούς σταθμούς.
Ο Jon Gibbs, Αντιπρόεδρος της Exxon Mobil σε Ασία, Ειρηνικό και Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να παράγει το πρώτο αέριο για βιετναμέζικες μονάδες παραγωγής ενέργειας το 2023, ανέφερε η VTV.
Η PetroVietnam, βιετναμέζος εταίρος της Exxon Mobil, εκτιμά ότι το έργο θα συνεισφέρει με  σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ισραηλινή ιστοσελίδα ανέφερε ότι η Exxon Mobil ίδρυσε μια μονάδα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στο Βιετνάμ που διανέμει λιπαντικά και πετροχημικά προϊόντα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης