Αμερική

Σκάνδαλο "Dieselgate": Φυλάκιση για πρώην μηχανικό της Volkswagen

Σκάνδαλο
Ο 63χρονος μηχανικός James Liang είχε δηλώσει ένοχος για τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί περί παραπλάνησης των ρυθμιστικών αρχών και συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές για την έρευνα της υπόθεσης
O James Liang, πρώην μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο του Ντιτρόιτ σε φυλάκιση 40 μηνών και πρόστιμο ύψους 200.000 δολαρίων για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο σκάνδαλο "Dieselgate".
Ο 63χρονος μηχανικός είχε δηλώσει ένοχος για τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί περί παραπλάνησης των ρυθμιστικών αρχών και συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές για την έρευνα της υπόθεσης.
Την περασμένη εβδομάδα οι εισαγγελείς πρότειναν να του επιβληθεί φυλάκιση τριών ετών, ενώ οι δικηγόροι του ζητούσαν να του επιτραπεί να εκτίσει την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό.
Ο δικαστής έκρινε, ότι ο Λιάνγκ μετείχε σε μια "μακροχρόνια συνωμοσία" που είχε ως αποτέλεσμα την εξαπάτηση των Αμερικανών καταναλωτών. "Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα σε βάρος του οικονομικού συστήματός μας", τόνισε στην απόφασή του.
Ο δικαστής πρόσθεσε ότι ελπίζει η ποινή φυλάκισης να αποτρέψει άλλους μηχανικούς και στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών από παρόμοια συμπεριφορά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το πρόστιμο των 200.000 δολαρίων είναι δεκαπλάσιο από το ποσό που ζητούσαν οι εισαγγελικές αρχές.
Αφού εκτίσει την ποινή του ο Liang ενδέχεται να απελαθεί στη Γερμανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης