Τελευταία Νέα
Αμερική

Καναδάς: Λιγότερα έσοδα για την Αλμπέρτα λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου

Καναδάς: Λιγότερα έσοδα για την Αλμπέρτα λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου
Σε αναθεώρηση των στόχων του προϋπολογισμού προχώρησε η κυβέρνηση
Η μεγαλύτερη επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα υποβάθμισε την πρόβλεψη εσόδων για το 2017-18 την Τετάρτη λόγω των χαμηλότερων από τις αναμενόμενες τιμών του πετρελαίου που έπληξαν την οικονομία.
 Σε μια επικαιροποίηση των μεγεθών του πρώτου τριμήνου, η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα συνολικά έσοδα ενδέχεται να είναι 44,4 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (C$) το τρέχον οικονομικό έτος, χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κατά τον ετήσιο προϋπολογισμό κατά 648 εκατομμύρια C$, και υποβάθμισαν την παραδοχή τιμής αργού στα 49 δολάρια το βαρέλι από 55 δολάρια το βαρέλι.
Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ διαπραγματεύθηκε τελευταία στα 48,28 δολάρια το βαρέλι.
Αμετάβλητη παρέμεινε η πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα της κυβέρνησης στα 10,5 δισεκατομμύρια C$, με το έλλειμμα των εσόδων να αντισταθμίζεται με τη χρήση 250 εκατομμυρίων C$ από τα προϋπολογισθέντα 500 εκατομμύρια C$ για προσαρμογές κινδύνου και επιπλέον εξοικονομήσεις 200 εκατομμυρίων C$ στο στόχο αποτμίευσης.
 Η Αλμπέρτα φιλοξενεί, το τρίτο μεγαλύτερο απόθεμα πετρελαίου στον κόσμο, και έχει πληγεί σκληρά από την κατάρρευση των παγκόσμιων τιμών αργού.
 Η κυβέρνηση  προσπαθεί να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό ενισχύοντας τις δαπάνες για τις υποδομές διατηρώντας παράλληλα τις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, μια προσέγγιση που ώθησε τον οργανισμό αξιολόγησης S & P να υποβαθμίσει την επαρχία τον Μάιο λόγω ανησυχιών σχετικά με τα υψηλά επίπεδα χρέους.
 "Το σχέδιό μας είναι σαφές και λειτουργεί," δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αλμπέρτα Joe Ceci. "Οι σοβαρές και απερίσκεπτες περικοπές που προτείνονται από άλλους στον προϋπολογισμό φέτος θα βλάψουν την Αλμπέρτα, θα θέσουν πολίτες εκτός εργασίας και θα αποδυναμώσουν την οικονομική ανάκαμψη".
 Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η οικονομία αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,1% το 2017, από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για 2,6%, ενώ το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί στο 7,8%. Η Αλμπέρτα έχει προσθέσει μέχρι στιγμής περίπου 17.000 θέσεις εργασίας φέτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης