Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Macron: Το οικονομικό ντάμπινγκ ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη, μπορεί να καταστρέψει την ΕΕ

tags :
Macron: Το οικονομικό ντάμπινγκ ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη, μπορεί να καταστρέψει την ΕΕ
Ο Macron συναντήθηκε στο Βουκουρέστι με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis - Στο επίκεντρο η απόσπαση αλλοδαπών εργαζομένων   
Την τροποποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας, που αφορά στην απόσπαση αλλοδαπών εργαζομένων ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρουμανία.
Μάλιστα κατηγόρησε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της ΕΕ, ότι το «οικονομικό ντάμπινγκ» που εφαρμόζουν μπορεί να οδηγήσει στην «καταστροφή της ΕΕ».
«Ορισμένοι πολιτικοί ή επιχειρηματικοί κύκλοι» στην Ευρώπη θέλουν «να πλήξουν τα διαρθρωτικά ταμεία και να αναπτύξουν ένα μοντέλο φορολογικού και κοινωνικού ντάμπινγκ» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βουκουρέστι.
Αν δεν γίνει κάτι, αυτό θα οδηγήσει «στη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καθώς «καμιά κοινή γνώμη στις αναπτυγμένες χώρες δεν θα δεχτεί το σύστημα αυτό», πρόσθεσε.
Ο Macron συναντήθηκε σήμερα (24/8) στο Βουκουρέστι με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, αλλά και όλης της περιοδείας του Γάλλου προέδρου σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, βρέθηκε και πάλι το θέμα της απόσπασης εργαζομένων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των χωρών της ανατολικής και της δυτικής Ευρώπης σχετικά με την πρακτική αυτή που επιτρέπει σε εταιρείες οι οποίες εδρεύουν σε χώρες όπου οι μισθοί είναι χαμηλοί να μεταφέρουν εργαζομένους τους σε άλλα κράτη.
Όπως υποσχέθηκε και στην προεκλογική εκστρατεία του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ελπίζει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2017 να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο θέμα αυτό, ώστε να περιοριστεί το διάστημα της απόσπασης των αλλοδαπών εργαζομένων και να ενισχυθούν οι έλεγχοι για να αποτραπούν οι απάτες.
Χθες (23/8) , ο Macron συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Αυστρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας.
Η Βιέννη στηρίζει τη γαλλική θέση, όμως η Τσεχία και η Σλοβακία δέχτηκαν μεν να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση, χωρίς ωστόσο να δεσμευτούν επί της ουσίας.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης