Αμερική

Πυρά Trump κατά των επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για το όριο χρέους

tags :
Πυρά Trump κατά των επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για το όριο χρέους
Θα μπορούσε να είχε «περάσει» πολύ εύκολα, τώρα είναι ένα χάος έγραψε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Δριμεία επίθεση στους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αναφορικά με την έγκριση της αύξησης του ορίου χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης.
O Trump επικεντρώνει τα πυρά του στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell (για ακόμα μια φορά ύστερα από την αποτυχία να καταργηθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία) αλλά και στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Paul Ryan.
«Ζήτησα από τον Mitch McConnell και από τον Paul Ryan να συνδέσουν τη νομοθεσία για το όριο χρέους στο δημοφιλές νομοσχέδιο του V.A. (το οποίο πέρασε) για εύκολη έγκριση.
Δεν το έπραξαν και τώρα έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα με τους Δημοκρατικούς να τους έχουν στο χέρι (ως συνήθως) όσον αφορά την έγκριση για το όριο χρέους.
Θα μπορούσε να ήταν τόσο εύκολο, τώρα είναι ένα χάος!» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι σε σημερινή ανακοίνωση της η Moody's Investors Service εκτιμά ότι το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αυξηθεί, θεωρώντς πως είναι χαμηλή η πιθανότητα να χάσουν τις πληρωμές χρεών.


Νωρίτερα:

Η απειλή του Προέδρου Donald Trump για το «κλείσιμο» της κυβέρνησης αν το Κογκρέσο συνεχίσει να αρνείται να εγκρίνει τη χρηματοδότηση ενός τείχους με το Μεξικό θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες αύξησης του ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι πέρασαν ένα πακέτο λογαριασμών δαπανών που περιλαμβάνει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για τα σύνορα, δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη στη Γερουσία για τον  Πρόεδρο.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin προτρέπει το Κογκρέσο να ενεργήσει σύντομα για να αυξήσει το όριο του χρέους, με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell να υποστηρίζει ότι υπάρχει "μηδενική πιθανότητα" και δεν θα αυξηθεί.
Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την πολιτική των Η.Π.Α. ζύγιζαν τις αγορές χθες, με τι μετοχές να κλείνουν χαμηλότερα και την απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης