Αμερική

Η Βραζιλία επεκτείνει μέχρι το 2040 το πρόγραμμα Repetro για το πετρέλαιο

Η Βραζιλία επεκτείνει μέχρι το 2040 το πρόγραμμα Repetro για το πετρέλαιο
Το σύστημα Repetro, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το 2009, αναστέλλει την καταβολή των ομοσπονδιακών φόρων επί των εισαγωγών και εξαγωγών αγαθών που χρησιμοποιούνται στην έρευνα και την εξόρυξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η Βραζιλία επέκτεινε έως το 2040 ένα προτιμησιακό τελωνειακό καθεστώς για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου που ονομάζεται Repetro, το οποίο αναμένεται να λήξει το 2019, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις πριν από τις βασικές δημοπρασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος.
Η κίνηση συνοδεύτηκε από ένα άλλο διάταγμα που δημιούργησε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς για την ενίσχυση των τοπικών προμηθευτών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Το σύστημα Repetro, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το 2009, αναστέλλει την καταβολή των ομοσπονδιακών φόρων επί των εισαγωγών και εξαγωγών αγαθών που χρησιμοποιούνται στην έρευνα και την εξόρυξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 Η επέκταση ωφελεί τις εταιρείες πετρελαίου πριν από τρεις δημοπρασίες πετρελαϊκών και φυσικών αερίων που σχεδιάζονται για το τρέχον έτος, μία το Σεπτέμβριο και δύο τον Οκτώβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης