Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Λονδίνο: "Πίσω" στη δέσμευσή του για δημόσια εταιρεία ενέργειας έκανε ο Sadiq Khan

Λονδίνο:
Στην πολιτική του για το περιβάλλον, ο δήμαρχος του Λονδίνου δεν περιέλαβε τη δέσμευσή του να δημιουργήσει μια μη κερδοσκοπική ενεργειακή εταιρεία για την πόλη
Υποχώρηση από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για δημιουργία δημόσιας επιχείρησης ενέργειας για τους Λονδρέζους, καταλογίζουν στον δήμαρχο Sadiq Khan.
Ο Sadiq Khan δημοσίευσε την πολιτική του για το περιβάλλον την Παρασκευή, η οποία στοχεύει να μετατρέψει την πρωτεύουσα σε πόλη μηδενικών αποβλήτων και μηδενικών εκπομπών έως το 2050 και να εξασφαλίσει ότι το περισσότερο από το ήμισυ της πόλης θα καλύπτεται από πάρκα και χώρους πρασίνου.
Ωστόσο, κατηγορείται ότι δεν εκπλήρωσε τη δέσμευσή του να δημιουργήσει μια μη κερδοσκοπική ενεργειακή εταιρεία για την πόλη.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan είχε δεσμευθεί να ακολουθήσει το Nottingham και το Bristol στη δημιουργία μιας εταιρείας ενέργειας, εξέλιξη που θα μπορούσε να ανατρέψει ολόκληρη την αγορά.
Η αποτυχία να συμπεριληφθεί ο στόχος στην περιβαλλοντική στρατηγική κρίνεται ως ένα πλήγμα για τους Λονδρέζους.
"Μια κρατική εταιρεία ενέργειας για τους Λονδρέζους ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στους Λονδρέζους, παρέχοντας στους κατοίκους, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις οικονομικά προσιτή ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα", τονίζουν μέλη του Πράσινου Κόμματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης