Ευρώπη

To εδαφικό στην αποψινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί για το Κυπριακό

To εδαφικό στην αποψινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί για το Κυπριακό
Ζητούμενο η συμφωνία στα κριτήρια του εδαφικού
«Η αποψινή νύχτα θα είναι μακρά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έγκυρη ελληνοκυπριακή πηγή, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.
Επίσης, σημειώνεται ότι η αναμενόμενη για αργά το απόγευμα ανακοίνωση από τα ΗΕ για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων αναβλήθηκε.
Από την αποψινή συνάντηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναμένεται να εξαρτηθεί, αν θα υπάρξει συμφωνία στο εδαφικό και αν θα τεθεί στο τραπέζι ημερομηνία για πολυμερή διάσκεψη.
Πιο συγκεκριμένα, το βασικό ζητούμενο, είναι η συμφωνία στα κριτήρια του εδαφικού, τα οποία ακολούθως να αποτυπωθούν σε χάρτη, με τρόπο που να είναι σαφές ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν στο πώς τα κριτήρια θα έχουν αντανάκλαση σε συγκεκριμένες πτυχές.
Για παράδειγμα, στο θέμα του αριθμού Ελληνοκυπρίων προσφύγων, που θα μπορούν να επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.
Ακολούθως, αν η σύγκλιση των θέσεων και στον χάρτη είναι τέτοια, θα υπάρξει το επόμενο στάδιο, που θα είναι η συζήτηση και ο καθορισμός ημερομηνίας για πραγματοποίηση πολυμερούς διάσκεψης για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των κριτηρίων συζητήθηκε σήμερα το πρωί, γιατί στο χθεσινό δείπνο οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν με εκκρεμότητες από άλλα κεφαλαία του Κυπριακού.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης