Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Αντιμέτωπη με πιθανά προβλήματα από την εισαγωγή ενέργειας η Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit

Αντιμέτωπη με πιθανά προβλήματα από την εισαγωγή ενέργειας η Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit
Η εξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το ξένο φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί στα περίπου 2/3 της κατανάλωσης μέχρι το 2025, από περίπου το ήμισυ που είναι σήμερα
Η Βρετανία πιθανόν να αντιμετωπίσει από την εισαγωγή ενέργειας μετά το Brexit, αν δεν διατηρήσει της επιρροή στην ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή οι τιμές της χώρας θα καθοριστούν από τις γειτονικές αγορές.
"Οι εισαγωγές μας αυξάνονται και οι τιμές καθορίζονται από την ευρωπαϊκή αγορά", δήλωσε διευθύνων σύμβουλος της Windsor, η οποία την περασμένη εβδομάδα αύξησε τα τιμολόγιά της.
"Πρέπει να διατηρήσουμε την επιρροή της Βρετανίας στην αγορά ενέργειας για την προστασία των καταναλωτών ".
Η κυβέρνηση της Βρετανίας δήλωσε την Κυριακή 5 Αυγούστου 2017, ότι ήθελε το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας ότι θα ερευνήσει τις πολιτικές της μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σχέδια για τουλάχιστον 12 αγωγούς τροφοδοσίας για την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως με κράτη της ΕΕ, ακόμη και όταν να εγκαταλείψει την ΕΕ.
Η εξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το ξένο φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί στα περίπου 2/3 της κατανάλωσης μέχρι το 2025, από περίπου το ήμισυ, καθώς η παραγωγή της Βόρειας Θάλασσας μειώνεται, ενώ οι εισαγωγές ενέργειας προβλέπεται να υπερδιπλασιαστούν.
Η Βρετανία μπορεί να επιβάλει εμπορικούς δασμούς σε αγωγούς και καλώδια με τους γείτονές της στην ΕΕ, εάν εγκαταλείψει την ενιαία αγορά ενέργειας της ΕΕ.
"Από ενεργειακή σκοπιά, δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πραγματικά οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, αν είμαστε λογικοί", δήλωσε η εταιρεία ενέργειας Conn.
Η συνέχιση των ενεργειακών πολιτικών θα "εξασφαλίσει τη σταθερότητα και τις ξένες επενδύσεις στο ενεργειακό μας σύστημα".
Η Conn την περασμένη εβδομάδα αύξησε τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κατά 12,5%, λέγοντας ότι είχε απώλειες σε πελάτες.
Αυτό οδήγησε σε μια συζήτηση με την κυβέρνηση για το ποιος φταίει για την αύξηση, με την εταιρεία Centrica να αναφέρει το κόστος από τους κρατικούς περιορισμούς για την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα.
Έτσι η Βρετανία εκ των πραγμάτων θα πρέπει να επιτύχει μία καλή συμφωνία με την ΕΕ όσον αφορά το κόστος της εισαγωγής ενέργειας από τις χώρες της Ένωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης