Τελευταία Νέα
Αφρική

Τέλος στο κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Τέλος στο κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου στην Αίγυπτο
Το νέο στοίχημα της κυβέρνησης Σίσι.
Την πόρτα στην ιδιωτική συμμετοχή στον τομέα φυσικού αερίου της ανοίγει η Αίγυπτος. 
Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τέλος στο κρατικό μονοπώλιο, κίνηση η οποία εντάσσεται στην προσπάθειά της να φέρει επενδύσεις στη χώρα που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας.
Ο νέος νόμος που υπογράφτηκε από τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι ιδρύει μια Διαχειριστική Αρχή Φυσικού Αερίου με στόχο την χορήγηση αδειών και τον σχεδιασμό για το άνοιγμα της αγοράς αερίου στον ανταγωνισμό.
Ο ίδιος νόμος επιτρέπει την εισαγωγή φυσικού αερίου από ιδιωτικές εταιρίες μία κίνηση η οποία θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις.
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει επενδύσεις σε μια οικονομία που παλεύει να σταθεί στα πόδια της από το 2011 λαο την εξέγερση κατά του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Για το λόγο αυτό έγιναν και σαρωτικές μεταρρυθμίσεις με τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η νέα νομοθεσία ακόμη προωθεί τον στόχο της Αιγύπτου να πετύχει ενεργειακή αυτάρκεια μέχρι το 2019, κυρίως λόγω του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης