Αμερική

Ο εφιάλτης του υπερπληθωρισμού στοιχειώνει τη Βενεζουέλα λόγω του πετρελαίου

Ο εφιάλτης του υπερπληθωρισμού στοιχειώνει τη Βενεζουέλα λόγω του πετρελαίου
Ο μεγαλύτερος φόβος του Μαδούρο και ο ρόλος των ΗΠΑ
Το σενάριο εφιάλτη για τη Βενεζουέλα αποκάλυψε σήμερα ακαδημαϊκός της χώρας.
Όπως είπε ο Ιγκόρ Χερνάντεζ αυτό δεν είναι άλλο από την απαγόρευση εισαγωγών αργού από τη Βενεζουέλα στις ΗΠΑ και των προϊόντων του.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού από τη Βενεζουέλα και αγοράζει 750.000 βαρέλια καθημερινά από την χώρα αυτή η οικονομία της οποίας βασίζεται στα έσοδα από το πετρέλαιο.
"Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι η κύρια πηγή ρευστού για τη Βενεζουέλα το πιο άσςχημο σενάριο θα είναι να μην γίνονται εξαγωγές το οποίο θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό ενώ ήδη έχουν συζητηθεί σενάρια χρεοκοπίας", λέει χαρακτηριστικά.
Ο Χερνάντεζ αν και δηλώνει ότι είναι δύσκολο να υπάρξει πρόβλεψη για το τι θα γίνει στη χώρα στους επόμενους μήνες η μη εξεύρεση πολιτικής λύσης θα έχει σαν αποτέλεσμα να βαθύνει ακόμη περισσότερο η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και θα την φέρει πιο κοντά στο χείλος της καταστροφής.
Όλα αυτά ενώ η αντιπολίτευση συνεχίζει τις αιματηρές διαμαρτυρίες, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο απομονώνεται όλο και πιο πολύ ιδιαίτερα μετά την απόφαση του να κάνει εκλογές για να κερδίσει κάποιο από το χαμένο έδαφος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 40 διεθνείς ηγέτες  - ανάμεσά τους και ο Πάπας Φραγκίσκος - κάλεσαν το Μαδούρο να μην επιτρέψει στην Συνταγματική Συνέλευση να ξεκινήσει το έργο της εν μέσω καταγγελιών για νοθεία στις εκλογές της 30ης Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης