Ασία

Η Σ. Αραβία προτίθεται να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου στις ασιατικές αγορές τον Σεπτέμβριο

Η Σ. Αραβία προτίθεται να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου στις ασιατικές αγορές τον Σεπτέμβριο
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Saudi Aramco θα μειώσει κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια τις εξαγωγές της σε όλη τη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ασία.
Η Σαουδική Αραβία προτίθεται να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου τον Σεπτέμβριο σε ορισμένους πελάτες της στην Ασία, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή αγορά στον κόσμο, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να κάνει ό, τι το δυνατόν περισσότερο για να περιοριστεί η παγκόσμια υπερπροσφορά, μεταδίδει το Bloomberg.
Επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος, το αμερικανικό πρακτορείο μεταδίδει, ότι ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός Saudi Aramco θα προμηθεύσει τον Σεπτέμβριο μικρότερους όγκους από τις ποσότητες που έχουν παραγγείλει ορισμένοι πελάτες του στην Ασία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή η σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία θα μειώσει κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια τις εξαγωγές της σε όλη τη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ασία.
Άλλη πηγή δε ανέφερε στο Bloomberg, ότι ήδη η Saudi Aramco μείωσε κατά 10% τις εξαγωγές της σε πελάτη της διυλιστήριο στη Βόρεια Ασία.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου, μέχρι σήμερα οι περισσότεροι πελάτες της Saudi Aramco στην Ασία παραλαμβάνουν τις συμφωνημένες ποσότητες χωρίς περικοπές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης