Ευρώπη

Απειλεί την παντοκρατορία της Gazprom

Απειλεί την παντοκρατορία της Gazprom
Η πρόταση επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Τέλος στο μονοπώλιο της Gazprom θέλει να βάλει Επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.  
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Sputnik η Επιτροπή πρότεινε στην κυβέρνηση να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές της κρατικής πολιτικής για ανάπτυξη της βιομηχανίας του υγροποιημένου αερίου, να συντονίσει τη στρατηγική μεταφορών σε αγορές - κλειδιά, να βάλει κανόνες για την απελευθέρωση της αγοράς αερίου, έχοντας λάβει υπόψη τους κινδύνους για την οικονομική ασφάλεια της Ρωσία, αλλά και το γεγονός ότι η δομή των ενεργειακών απαιτήσεων ανά τον κόσμο αλλάζει.
Η Ρωσία παραμένει ότι νούμερο ένα πάροχος αερίου στην Ευρώπη καλύπτοντας το 41% των εξαγωγών αερίου το πρώτο τετράμηνο του 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στη συνεδρίαση που έγινε στις αρχές Ιουλίου έδωσαν αξιωματούχοι από διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες αλλά και των ρωσικών ενεργειακών γιγάντων Rosneft και Novatek, ενώ η Gazprom ήταν απούσα.
Η Gazprom  είναι η μόνη εταιρία που μπορεί να εξάγει αέριο μέσω αγωγών από τη Ρωσία. Οι άλλες κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες μπορούν να εξάγουν υγροποιημένο άεριο.
Ως γνωστόν ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός έχει γίνει στόχος κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της Ουκρανίας.
 
Πηγή:worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης