Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε σχεδόν το 50% της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στην Αλβανία

Ολοκληρώθηκε σχεδόν το 50% της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στην Αλβανία
Σύμφωνα με το διευθυντή της κοινοπραξίας στην Αλβανία, τα επόμενα 2 χρόνια οι επενδύσεις του ΤΑΡ στη χώρα θα ισοδυναμούν με το 4% του ΑΕΠ.
Σχεδόν το 50% των έργων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην Αλβανία έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον διευθυντή της κοινοπραξίας στη χώρα Shkëlqim Bozgo, ο οποίος τόνισε ότι τα επόμενα 2 χρόνια τα έργα θα εντατικοποιηθούν εισφέροντας στην εθνική οικονομία συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ.
«Η συνολική επενδυτική αξία του TAP αρχής γενομένης από το 2016 και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων και την έναρξη λειτουργίας του αγωγού ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ» είπε και συμπλήρωσε, ότι «το 2017 και το 2018 είναι έτη εντατικοποίησης του έργου και αναμένεται το ύψος των επενδύσεων κάθε χρόνο να ανέρχεται στα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ».
Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το περίπου 4% του ΑΕΠ της Αλβανίας.
Επιπλέον, ο αριθμός των Αλβανών εργαζομένων στα έργα του TAP ανέρχεται σε 2.000.
Ο Bozgo δήλωσε ακόμη, ότι τα έργα κατασκευής του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού στις αλβανικές ακτές της Αδριατικής με κατεύθυνση την Ιταλία θα αρχίσουν το 2018 και συνολικά ο αγωγός θα έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη το 2010.

Αρχική δημοσίευση: 7/8/2017 12:09

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης