Ευρώπη

Μ.Βρετανία: Νέα στρατηγική από την Ofgem για τη ρύθμιση του ενεργειακού συστήματος

Μ.Βρετανία: Νέα στρατηγική από την Ofgem για τη ρύθμιση του ενεργειακού συστήματος
Σκοπός, να προωθήσει την καινοτομία, να μεταμορφώσει το σύστημα σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να παράσχει στους καταναλωτές βιώσιμες και προσιτές υπηρεσίες
Ο ανεξάρτητος ρυθμιστής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Ofgem, εγκαινίασε μια νέα στρατηγική για τη ρύθμιση του μελλοντικού ενεργειακού συστήματος.
"Ο τελικός στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα κατευθύνει την καινοτομία, θα υποστηρίζει τη μετατροπή προς ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και θα προσφέρει τις βιώσιμες, ανθεκτικές και προσιτές υπηρεσίες που χρειάζονται όλοι οι καταναλωτές" ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Ofgem προσδιόρισε πέντε βασικούς τομείς δράσης.

- Ευθυγράμμιση των συμφερόντων των λειτουργών εκμετάλλευσης συστημάτων και δικτύων με τα συμφέροντα των καταναλωτών, μέσω σαφών υποχρεώσεων και καλώς σχεδιασμένων κινήτρων.

- Εξασφάλιση ότι η χρέωση για μονοπωλιακές υπηρεσίες αντικατοπτρίζει το αυξημένο κόστος και τα οφέλη και ανακτά άλλες απαιτήσεις εσόδων με τρόπο δίκαιο και περιορίζει τις στρεβλώσεις.

- Διασφάλιση της ουδετερότητας των κανονισμών μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών, συστημάτων και επιχειρηματικών μοντέλων, ενθαρρύνοντας παράλληλα την είσοδο και την καινοτομία.

- Παροχή προβλέψιμου ρυθμιστικού καθεστώτος, το οποίο υποστηρίζει αποδοτικές επενδύσεις και κατανέμει αποτελεσματικά τους κινδύνους.

- Προώθηση του ανταγωνισμού και αξιοποίηση των μηχανισμών που βασίζονται στην αγορά, όπου αυτό είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης