Δελτία Τύπου

ΥΠΕΝ: Αγροτοκτηνοτροφική ενίσχυση στη Δ. Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας

ΥΠΕΝ: Αγροτοκτηνοτροφική ενίσχυση στη Δ. Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας
Με την νέα ΚΥΑ εξαιρείται πλέον η κατασκευή έργων που αφορούν στις αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, εφόσον διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες και έχει γνωμοδοτήσει θετικά ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Με Κοινή Απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 176/ΑΑΠ/2017) παρατείνεται για ένα ακόμη έτος η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του δικτύου Natura 2000.
Με την νέα ΚΥΑ εξαιρείται πλέον η κατασκευή έργων που αφορούν στις αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, εφόσον διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες και κατά την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση έχει γνωμοδοτήσει θετικά ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Με τη συγκεκριμένη εξαίρεση επιδιώκεται η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, της εργασίας και της τοπικής ανάπτυξης, με ταυτόχρονη προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων της περιοχής.
Επίσης, από την αναστολή εξαιρούνται:
•    Οι οικοδομικές εργασίες που εκτελούνται σε περιοχές που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως ή/και εντός των θεσμοθετημένων ορίων οικισμών.
•    Οι εργασίες κατασκευής, επισκευής και συντήρησης δημοσίων έργων που υλοποιούνται από Κεντρικές, Περιφερειακές ή Δημοτικές Υπηρεσίες και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εφόσον για την υλοποίησή τους απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας και έχουν λάβει τις προβλεπόμενες κατά το νόμο λοιπές αδειοδοτήσεις.
•    Οι εργασίες επισκευής και συντήρησης νόμιμα υφιστάμενων κατοικιών, έργων και εγκαταστάσεων για λόγους υγιεινής και ασφάλειας και μετά από την κατάλληλη αδειοδότηση.
•    Η κατασκευή έργων εκτάκτου ανάγκης (σεισμών, πλημμυρών, πυρόσβεσης, θεομηνιών, παροχής βοήθειας σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κίνδυνο κλπ).
Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από  3 Αυγούστου 2017.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης