Τελευταία Νέα
Αυστραλία

Η BHP Billiton θα επενδύσει 480 εκατ. δολ. σε ορυχείο με ποικιλία μεταλλευμάτων

Η BHP Billiton θα επενδύσει 480 εκατ. δολ. σε ορυχείο με ποικιλία μεταλλευμάτων
«Η επένδυση αυτή θα εξασφαλίσει, ότι η λειτουργία του μπορεί να υποστηρίξει την επεξεργασία επιπλέον τόνων μετάλλων στο μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος του ορυχείου Jacqui McGill.
Η Αυστραλιανή εταιρεία BHP Billiton θα επενδύσει περίπου 478 εκατομμύρια δολάρια το 2018 στο Olympic Dam, ένα ορυχείο στη νότια Αυστραλία με ποικιλία μεταλλευμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα (4/8) η μεταλλευτική εταιρεία.
Η αξία της επένδυσης αποτελεί τη σημαντικότερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η εταιρεία στις δραστηριότητές της στη νότια Αυστραλία.
Περίπου το 20% της επένδυσης προορίζεται για την επέκταση της υπόγειας σιδηροδρομικής γραμμής στο νότιο ορυχείο, συμπεριλαμβανομένων της προσθήκης βαγονέτων, τηλεπικοινωνιών, διάνοιξης οπών, παροχής ενέργειας και άλλων υπηρεσιών.
Σχεδόν το 40% θα διατεθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπόγειων εγκαταστάσεων στην υπάρχουσα υποδομή του βόρειου ορυχείου και άλλο ένα 40% θα κατευθυνθεί σε ένα ευρύ φάσμα αναβάθμισης υποδομών και άλλων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου χυτηρίου.
«Η επένδυση αυτή θα οικοδομήσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη, ασφαλή, σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη στο Olympic Dam και θα εξασφαλίσει, ότι η λειτουργία του μπορεί να υποστηρίξει την επεξεργασία επιπλέον τόνων μετάλλων στο μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος του ορυχείου Jacqui McGill.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης