Ασία

Αίτημα συγχώνευσης στις κινεζικές αρχές των ενεργειακών Shenhua Group και China Guodian

Αίτημα συγχώνευσης στις κινεζικές αρχές των ενεργειακών Shenhua Group και China Guodian
Η οντότητα που θα προκύψει, θα διαθέτει συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία ύψους 236 δισ. δολαρίων.
Προ των πυλών βρίσκεται η δημιουργία του μεγαλύτερου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, εάν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Κίνας εγκρίνει το αίτημα δύο εκ των μεγαλύτερων κρατικών ενεργειακών εταιρειών να συγχωνευθούν.
Ειδικότερα, η Shenhua Group και η China Guodian υπέβαλλαν σχέδιο συγχώνευσης, το οποίο εάν εγκριθεί, η οντότητα που θα προκύψει θα είναι ο μεγαλύτερος πάροχος Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στον κόσμο με βάση την παραγωγική ικανότητα, θα διαθέτει συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία ύψους 236 δισ. δολαρίων και θα έχει ασύγκριτες διαπραγματευτικές δυνατότητες με τις κρατικές επιχειρήσεις άνθρακα και ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Shenhua Group παράγει σήμερα περίπου το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, ενώ η China Guodian έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε υδροηλεκτρική, αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Η προτεινόμενη συγχώνευση αποτελεί μέρος μιας σαρωτικής σειράς προτεινόμενων ενοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα της Κίνας.
Οι κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας έχουν επιβαρυνθεί με την αύξηση του πλεονάζοντος παραγωγικού δυναμικού, το οποίο τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκαταστήσει εν μέρει με τη συγχώνευση ισχυρών επιχειρήσεων με μικρότερες εταιρείες.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης