Αμερική

Κλείνει το hedge fund του ο αποκαλούμενος «Θεός» του πετρελαίου Άντι Χολ

Κλείνει το hedge fund του ο αποκαλούμενος «Θεός» του πετρελαίου Άντι Χολ
Η επενδυτική εταιρεία Astenbeck Master Commodities II έχασε σχεδόν το 30% της αξίας της μέχρι τον Ιούνιο του 2017, όπως δήλωσε στο Bloomberg πηγή με γνώση του θέματος.
Ο αποκαλούμενος «Θεός» του πετρελαίου Άντι Χολ, ένας από τους κορυφαίους εμπόρους «μαύρου χρυσού» στον κόσμο, κλείνει το μεγαλύτερο του hedge fund εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που εμφάνισε το τελευταίο διάστημα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Συγκεκριμένα, η επενδυτική εταιρεία Astenbeck Master Commodities II έχασε σχεδόν το 30% της αξίας της μέχρι τον Ιούνιο του 2017, όπως δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο πηγή με γνώση του θέματος.
Ο ίδιος ο 66χρονος επιχειρηματίας φέρεται να δήλωσε σε επιστολή του προς τους επενδυτές, ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχει «επιδεινωθεί αισθητά» και ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» αναμένεται να παραμείνουν στα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι ή και ακόμα πιο κάτω για μεγάλο διάστημα.
Ο Χολ απέκτησε μεγάλη φήμη κατά την διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν η Citigroup αποκάλυψε, ότι ο επιδέξιος έμπορος πετρελαίου έβγαζε για λογαριασμό της 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Η καριέρα του ξεκίνησε την δεκαετία του 1970 και περιλαμβάνει το πέρασμά του ως στέλεχος στην BP, καθώς και τον θρυλικό οίκο Phibro Energy Inc., όπου ήταν διευθύνων σύμβουλος.
«Έχω σοκαριστεί» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dogma Capital, Danilo Onorino και πρόσθεσε ότι «είναι το τέλος μιας εποχής.
Είναι ένας από τους κορυφαίους εμπόρους πετρελαίου στον κόσμο».

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης