Ευρώπη

Θεμελιώθηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Amur της Gazprom

Θεμελιώθηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Amur της Gazprom
Το εργοστάσιο έχει στρατηγική σημασία για το πρόγραμμα Eastern Gas, καθώς θα τροφοδοτείται μέσω του αγωγού Power of Siberia με φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα Yakutia και Irkutsk, που εκμεταλλεύεται η Gazprom.
Θεμελιώθηκε και επίσημα παρουσία του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom Αλεξέι Μίλερ το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου στην περιοχή Svobodnensky της περιφέρειας Amur.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει στρατηγική σημασία για το πρόγραμμα Eastern Gas, καθώς θα τροφοδοτείται μέσω του αγωγού Power of Siberia με φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα Yakutia και Irkutsk, που εκμεταλλεύεται η Gazprom.
Το εργοστάσιο θα επεξεργάζεται το φυσικό αέριο και θα παράγει πολύτιμες ουσίες, κυρίως αιθάνιο και ήλιο, για τις ανάγκες των πετροχημικών και άλλων βιομηχανιών.
Το κατεργασμένο φυσικό αέριο θα εξάγεται στη συνέχεια στην Κίνα.
Το εργοστάσιο Amur θα διαθέτει έξι γραμμές παραγωγής, καθεμία από τις οποίες θα αποτελεί ανεξάρτητη μονάδα επεξεργασίας αερίου με ετήσια δυναμικότητα 7 δισ. κυβικών μέτρων.
Οι δύο πρώτες γραμμές επεξεργασίας θα συνδεθούν άμεσα στο κύριο συγκρότημα με την έναρξη της λειτουργίας του, ενώ οι άλλες τέσσερις θα τεθούν σε λειτουργία διαδοχικά αργότερα.
Με την ολοκλήρωση και των έξι γραμμών η δυναμικότητα του εργοστασίου θα φθάσει τα 42 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Το εργοστάσιο θα περιλαμβάνει επίσης τη μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής ηλίου στο κόσμο, δυναμικότητας παραγωγής έως 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης