Ευρώπη

Αισιόδοξος ο Putin για συμφωνία στον ΟΠΕΚ – Έτοιμη η Ρωσία για «πάγωμα» παραγωγής

Αισιόδοξος ο Putin για συμφωνία στον ΟΠΕΚ – Έτοιμη η Ρωσία για «πάγωμα» παραγωγής
Επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι «δεν υπάρχει καμία δυσκολία για εμάς να παγώσουμε την παραγωγή» στα τρέχοντα επίπεδα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε, ότι δεν βλέπει εμπόδια για μια συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση των διαφορών, ενώ επιβεβαίωσε, ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να «παγώσει» την παραγωγή αργού στα σημερινά επίπεδα.
«Το αν θα επιτευχθεί συμφωνία, δεν μπορώ να το πω 100%, αλλά υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, ότι θα επιτευχθεί», είπε ο Putin μετά τη σύνοδο κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Λίμα.
Πρόσθεσε δε, ότι «οι κύριες διαφορές στο εσωτερικό του ΟΠΕΚ, αν δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί, μπορούν να εξαλειφθούν».
Επανέλαβε δε τη θέση της Ρωσίας ότι «δεν υπάρχει καμία δυσκολία για εμάς να παγώσουμε την παραγωγή» στα τρέχοντα επίπεδα.
Σύμφωνα με το Bloomberg πάντως, ανεξαρτήτως της επιτυχίας ή όχι μιας συμφωνίας του ΟΠΕΚ, η Ρωσία έχει κερδίσει μόνο και μόνο από τις διαπραγματεύσεις περίπου 6 δισ. δολάρια.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ρωσία που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ενέργειας στον κόσμο, αγωνίζεται να βγει από τη βαθύτερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και των διεθνών κυρώσεων που της επιβλήθηκαν για την προσάρτηση της Κριμαίας και τις μυστικές στρατιωτικές επεμβάσεις στην ανατολική Ουκρανία το 2014.
Ακόμη επισημαίνει, ότι εκτός από τις συνομιλίες του ΟΠΕΚ, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ υπό την νέα κυβέρνηση του Donald Trump μπορεί επίσης να βοηθήσει τη Ρωσία, να μειώσει την πίεση που ασκείται στην οικονομία της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης