Ευρώπη

Γερμανία: Επεισοδιακή συνάντηση κυβέρνησης-αυτοκινητοβιομηχανιών για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα

Γερμανία: Επεισοδιακή συνάντηση κυβέρνησης-αυτοκινητοβιομηχανιών για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα
Οι δύο πλευρές αναζητούν τρόπους μείωσης της ρύπανσης στις πόλεις, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η απαγόρευση στα πετρελαιοκίνητα οχήματα και να αποκατασταθεί η φήμη της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.
Διαδηλώσεις ανάγκασαν την τελευταία στιγμή να αλλάξει τόπο διεξαγωγής οι συζητήσεις υπουργών της γερμανικής κυβέρνησης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Η συνάντηση επρόκειτο να διεξαχθεί στο υπουργείο Μεταφορών, αλλά λόγω του κλοιού διαδηλωτών μεταφέρθηκε την τελευταία στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Οι δύο πλευρές αναζητούν τρόπους μείωσης της ρύπανσης στις πόλεις, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η απαγόρευση στα πετρελαιοκίνητα οχήματα και να αποκατασταθεί η φήμη της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, που έχει αμαυρωθεί.
Από τότε  που η Volkswagen παραδέχθηκε, ότι παραποίησε τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων σε οχήματα ντίζελ στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ έχει δεχθεί πυρά, ότι δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει τη ρύπανση από τα οχήματα και ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τους πανίσχυρους αυτοκινητοβιομηχάνους.
Το θέμα έχει αναχθεί σε βασικό ζήτημα της εκστρατείας ενόψει των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση θέλει να δείξει, ότι αναλαμβάνει δράση, καθώς οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, για να αναγκάσουν τις μεγάλες πόλεις να απαγορεύσουν τα οχήματα ντίζελ.
Ωστόσο, οι υπουργοί ανησυχούν επίσης, ότι θα εξοργίσουν τους οδηγούς 15 εκατομμυρίων πετρελαιοκίνητων οχημάτων και ότι θα πληγεί μια βιομηχανία, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας και απασχολεί με περίπου 800.000 εργαζομένους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης