Αμερική

Bernstein: H εκλογή Trump ευνοεί τα μεγάλα project στην αγορά ενέργειας

Bernstein: H εκλογή Trump ευνοεί τα μεγάλα project στην αγορά ενέργειας
Γιατί οι προσδοκίες ανεβάινουν σε έργα του ευρύτερου κλάδου των υποδομών στις ΗΠΑ με το νέο Πρόεδρο
Tην ανάπτυξη υποδομών στη αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ θα ευνοήσει η διακυβέρνηση του Donald Trump, πολύ περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, Barack Obama, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Bernstein.
H Bernstein παρέχει κορυφαίες αναλύσεις για τον κλάδο ενέργειας και commodities παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το project για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Dakota Access Pipeline (DAPL).
Ειδικότερα, η Bernstein εκτιμά σε ανάλυσή της, ότι η εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, αποτελεί θετικό νέο για την κατασκευή του (DAPL), η οποία προσκρούει στις αντιδράσεις της φυλής των Ινδιάνων Σιού  στη Ντακότα των ΗΠΑ.
Παρά το γεγονός ότι προεκλογικά ο Trump και η Clinton απέφυγαν να τοποθετηθούν δημόσια για την κατασκευή του αγωγού DAPL, λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων,  ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της κατασκευής των αγωγών πετρελαίου γενικότερα, ενώ έχει στενούς δεσμούς με την Εnergy Transfer και την DAPL, υπογραμμίζει η Bernstein.
Συγκεκριμένα το Οκτώβριο ο Trump είχε δηλώσει ότι η διακυβέρνησή του θα επιτρέψει να προχωρήσει η κατασκευή των βασικών αγωγών, καθώς θα δημιουργηθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας, κάτι που θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για τη χώρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Bernstein, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει και άλλους πιο...ειδικούς  λόγους για να υποστηρίζει την κατασκευή των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και ειδικά του DAPL, καθώς έχει επενδύσει μεγάλα ποσά (από 500 χιλ. δολ. έως ένα εκατ. δολ).
Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Energy Transfer, Kelcy Warren,  έχει συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Trump το ποσό των 170 χιλ. δολαρίων.
Επίσης ο Harold Hamm, CEO της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ,  Continental Resources, είναι σύμβουλος ενέργειας του Trump και δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος υπουργός Ενέργειας.
Να σημειωθεί πως όσον αφορά την κατασκευή του αγωγού στην Ντακότα, οι διαμαρτυρίες των Ινδιάνων είναι πολύμηνες, ενώ εμφανίζονται ανυποχώρητοι, παρά την καταστολή από τις αρχές με τη χρήση βίας και χημικών.
Η αντίδραση είναι τόσο μεγάλη, που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, δήλωσε ότι πιθανώς να χρειαστεί παράκαμψη του αγωγού.

Τα μεγάλα project που θα εξετάσει η διακυβέρνηση Trump



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης