Ευρώπη

Γερμανία: "Τέλος" τα πετρελαιοκίνητα οχήματα από το κέντρο της Στουτγάρδης

Γερμανία:
Δικαστήριο αποφάσισε ότι η απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο κέντρο της πόλης δεν παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018
Το περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο της Στουτγάρδης αποφάσισε ότι οι αρχές πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη μείωση των επιπέδων διοξειδίου του αζώτου στον αέρα, καθώς οι κάτοικοι της νότιας Γερμανίας έχουν εκτεθεί εδώ και χρόνια σε υψηλά επίπεδα δηλητηριωδών ουσιών.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο κέντρο της πόλης δεν παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Ο δικαστής Wolfgang Klein δήλωσε ότι μια τέτοια απαγόρευση δεν παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι οι ανησυχίες των κατοίκων για την υγεία πρέπει πάντα να υπερισχύουν.
Η απόφαση ήρθε κατόπιν των πιέσεων από τη γερμανική ομάδα περιβαλλοντική ομάδα DUH, η οποία υποστήριζε ότι το νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν είχε κάνει αρκετά για να μειώσει το δηλητηριώδες διοξείδιο του αζώτου στον αέρα της Στουτγάρδης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εχει καθορίσει οριακές τιμές για διάφορες επιβλαβείς ουσίες στον αέρα, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του αζώτου, το οποίο παράγεται από κινητήρες ντίζελ.
Σε περίπτωση υπέρβασης αυτών των ορίων, όπως συνέβη στη Στουτγάρδη, οι αρχές είναι υποχρεωμένες να καταρτίσουν σχέδια βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης