Ευρώπη

Στον «αέρα» η συμμετοχή της Engie στο Nord Stream 2 εξαιτίας κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

Στον «αέρα» η συμμετοχή της Engie στο Nord Stream 2 εξαιτίας κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας
«Αν οι κυρώσεις εφαρμοστούν στο σχέδιο, ίσως να μην μπορούμε να συνεχίσουμε να το χρηματοδοτούμε με τέτοιο τρόπο, που να μην πληγούμε από τις κυρώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας.
H Engie ίσως να μην μπορέσει «να συνεχίσει να χρηματοδοτεί» το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού αερίου Nord Stream 2, που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν τις νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής εταιρείας ενέργειας.
«Αν οι κυρώσεις εφαρμοστούν στο σχέδιο, ίσως να μην μπορούμε να συνεχίσουμε να το χρηματοδοτούμε με τέτοιο τρόπο, που να μην πληγούμε από τις κυρώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Engie στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου Πιερ Σαριέρ.
Ωστόσο εκτίμησε, ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», προσθέτοντας επίσης ότι «ο νόμος για τις κυρώσεις δεν έχει αναδρομική ισχύ, οπότε θα κινδυνέψουν μόνο οι μελλοντικές μεταφορές πόρων», αν τελικά εφαρμοστεί.
«Η τρέχουσα έκθεσή μας στο σχέδιο δεν κινδυνεύει», τόνισε.
Στην κατασκευή του Nord Stream 2, που θα ενώνει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής, συμμετέχουν η ρωσική εταιρεία Gazprom και πέντε ευρωπαϊκές, η γαλλική Engie, οι γερμανικές Uniper και Wintershall, η αυστριακή OMV και η ολλανδοβρετανική Shell.
Κάθε μία από τις πέντε εταιρείες χρηματοδοτεί το 10% του κόστους κατασκευής, που εκτιμάται στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης