Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η αυστριακή OMV δηλώνει ότι θα τηρήσει συμφωνίες με τη Ρωσία για τον αγωγό Nord Stream 2

Η αυστριακή OMV δηλώνει ότι θα τηρήσει συμφωνίες με τη Ρωσία για τον αγωγό Nord Stream 2
«Η Ευρώπη ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο από μόνη της» τόνισε εκπ΄ροσωπος της OMV και συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη είναι πεπεισμένη, ότι οι πρόσθετες παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου είναι απαραίτητες».
Η αυστριακή ενεργειακή εταιρεία OMV που συμμετέχει στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass, ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικά με τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και προτίθενται να τηρήσουν τις συμφωνίες τους με τη Μόσχα.
Οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 2 είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή αγορά, δήλωσε εκπρόσωπος της OMV, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές τα τελευταία χρόνια.
«Η Ευρώπη ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο από μόνη της» ανέφερε ο ίδιος υπό το καθεστώς της ανωνυμίας και συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη είναι πεπεισμένη, ότι οι πρόσθετες παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου είναι απαραίτητες, καθώς η δική της παραγωγή μειώνεται και από την άποψη αυτή ο αγωγός Nord Stream είναι ένα καλό έργο, δεδομένου ότι θα εξασφαλίσει πρόσθετη ασφάλεια στην προμήθεια και σε ελκυστικές τιμές στους ευρωπαίους καταναλωτές».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Αυστριακού Καγκελαρίου Juergen Schwarz, οι κυρώσεις που σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας, ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών στον τομέα των ενεργειακών υποδομών και επομένως η εφαρμογή τέτοιων αμερικανικών νόμων είναι απαράδεκτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης