Ευρώπη

Βουλγαρία: Η Κομισιόν εγκρίνει την τροφοδοσία του Βαλκανικού Κόμβου με ρωσικό αέριο

Βουλγαρία: Η Κομισιόν εγκρίνει την τροφοδοσία του Βαλκανικού Κόμβου με ρωσικό αέριο
Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Επίπτροπος Ενέργειας σε επιστολή του στην υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας αναφέρει, ότι «η Επιτροπή συνεχίζει να υποστηρίζει την ιδέα δημιουργίας Βαλκανικού κέντρου διανομής φυσικού αερίου».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί με την τροφοδοσία του σχεδιαζόμενου Βαλκανικού Κόμβου Φυσικού Αερίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας με ρωσικό φυσικό αέριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας 24 Chasa.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανέτε έστειλε επιστολή στην υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμεούζκα Πέτκοβα, στην οποία αναφέρει, ότι «η Επιτροπή συνεχίζει να υποστηρίζει την ιδέα δημιουργίας Βαλκανικού κέντρου διανομής φυσικού αερίου».
Επίσης, φέρεται να αναφέρει, ότι η δυνατότητα διαφοροποίησης του εφοδιασμού του Βαλκανικού Κόμβου περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα μεταφοράς και εμπορίας στη Βουλγαρία ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς και από άλλες πηγές, εφόσον τηρούνται οι εσωτερικοί κανόνες της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα, η επιστολή του Κανέτε ήρθε ως απάντηση ερώτησης της βουλγαρικής πλευράς, σχετικά με την αναθεώρηση της κατασκευής του ακυρωθέντος αγωγού φυσικού αερίου South Stream και άλλων διαδρόμων απευθείας μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η απάντηση του Κανέτε προβλέπει, ότι η επανεκκίνηση κατασκευής του αγωγού South Stream πρέπει να εξεταστεί μαζί με άλλα έργα επέκτασης της υποδομής φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης