Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η Βουλγαρία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την προμήθεια φυσικού αερίου από το Ισραήλ

Η Βουλγαρία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την προμήθεια φυσικού αερίου από το Ισραήλ
Συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, ως δομή εισροών για εναλλακτικές εισαγωγές στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η Βουλγαρία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για ενδεχόμενες προμήθειες φυσικού αερίου από μελλοντικούς αγωγούς φυσικού αερίου από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τόμισλαβ Ντόντσεφ και της υπουργού Ενέργειας Τεμενιούκα Πέτκοβα με τον πρέσβη του Ισραήλ στη Σόφια Ίρι Λίλλιαν.
Την είδηση έδωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, το οποίο επισημαίνει, ότι το Ισραήλ εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 1 τρισ. κυβικά μέτρα αποθέματα φυσικού αερίου και η εμπορική τους εκμετάλλευση αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.
Η βουλγαρική πλευρά έχει παρουσιάσει τις προτεραιότητές της στον ενεργειακό τομέα, προτάσσοντας την ανάγκη διαφοροποίησης της προμήθειας φυσικού αερίου στη χώρα και ευρύτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το σχεδιαζόμενο άλλωστε από την κυβέρνηση της χώρας έργο για το ευρωπαϊκό κέντρο διανομής φυσικού αερίου «Balkan» προβλέπει τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου από διαφορετικές πηγές.
Στη συνάντηση των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων της Βουλγαρίας με τον ισραηλινό πρέσβη συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, ως δομή εισροών για εναλλακτικές εισαγωγές στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και φυσική προϋπόθεση για την υλοποίηση του βαλκανικού κόμβου φυσικού αερίου.
Αυτός ο σύνδεσμος δίνει στη Βουλγαρία τη δυνατότητα άντλησης φυσικού αερίου από την περιοχή του Ισραήλ, μετά την υλοποίηση του EastMed, του αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέσει τα πεδία γύρω από το Ισραήλ, την Κύπρο και τα πιθανά αποθέματα της Ελλάδας, ενώ μπορεί επίσης να παρέχει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Αιγύπτου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης