Ασία

Σε προμήθεια πετρελαίου από τις ΗΠΑ αντί του Κατάρ προχωρούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σε προμήθεια πετρελαίου από τις ΗΠΑ αντί του Κατάρ προχωρούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Τα ΗΑΕ σταμάτησαν τις εισαγωγές από το Κατάρ, μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της χώρας, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν, με τη Ντόχα.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα εισάγουν το πρώτο φορτίο συμπυκνωμάτων πετρελαίου στην ιστορία της χώρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προχωρώντας έτσι σε αντικατάσταση των προμηθειών που εισήγαγε από το Κατάρ, μετά τη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο αραβικών κρατών.
Τα ΗΑΕ σταμάτησαν τις εισαγωγές από το Κατάρ, μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της χώρας, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν, με τη Ντόχα την οποία κατηγορούν, ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία ADNOC αγόρασε ένα φορτίο αμερικανικών συμπυκνωμάτων πετρελαίου τύπου Eagle Ford με ημερομηνία παραλαβής τον Σεπτέμβριο του 2017, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ακριβής όγκος του φορτίου δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο θα μεταφερθεί με ένα VLCC με χωρητικότητα έως και 2 εκατομμύρια βαρέλια.
Η ADNOC από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η κρατική εταιρεία των ΗΕΑ εισήγαγε κάθε μήνα 1 έως 1,5 εκατομμύρια βαρέλια συμπυκνωμάτων πετρελαίου από το Κατάρ βάσει συμφωνίας με την Qatar Petroleum.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης