Ευρώπη

Η Shell δεσμεύεται να παραμείνει στο έργο Nord Stream 2 παρά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Shell δεσμεύεται να παραμείνει στο έργο Nord Stream 2 παρά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
Η εταιρεία δηλώνει ότι δεσμεύεται «να ενεργεί σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της και σε πλήρη συμμόρφωση με τις ισχύουσες κυρώσεις και τις απαιτήσεις ελέγχου του εμπορίου».
Η Royal Dutch Shell δεσμεύτηκε σήμερα (26/7) απαντώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με τη συμμετοχή της στον αγωγό Nord Stream 2, παρά τις νέες κυρώσεις που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.
Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, τις υπηρεσίες πληροφοριών, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τη σιδηροδρομική βιομηχανία και περιορίζουν τις συναλλαγές με τις ρωσικές τράπεζες και τις ενεργειακές εταιρείες.
Σε σχόλιο της η Shell αναφέρει στο Sputnik, ότι «δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για την πιθανή επίδραση της πρόσφατης απόφασης των ΗΠΑ.
Η Shell δεσμεύεται να ενεργεί σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της και σε πλήρη συμμόρφωση με τις ισχύουσες κυρώσεις και τις απαιτήσεις ελέγχου του εμπορίου.
Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω».
Το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο έχει ήδη προκαλέσει σφοδρή κριτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο.
Σημειώνεται, ότι στην κοινοπραξία του αγωγού Nord Stream 2 συμμετέχουν εκτός της ρωσικής Gazprom AG, η ολλανδοβρετανική Shell, η γαλλική Engie, η αυστριακή OMV και οι γερμανικές Uniper και Wintershall, οι οποίες έχουν δεσμευθεί να χρηματοδοτήσουν μέρος της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου, το συνολικό κόστος του οποίου εκτιμάται σε 9,5 δισ. ευρώ.
Ο Nord Stream 2 περιλαμβάνει δύο παράλληλους αγωγούς φυσικού αερίου, με συνολική ετήσια δυναμικότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί κατά μήκος της υπάρχουσας διαδρομής του αγωγού Nord Stream, από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας μέχρι τις γερμανικές ακτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης