Τελευταία Νέα
Ασία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους τον Σεπτέμβριο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους τον Σεπτέμβριο
Όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Suhail Al Mazrouei, η παραγωγή της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Abu Dhabi National Oil Co. θα μειωθεί κατά 10%.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην τήρηση της συμφωνία του ΟΠΕΚ και δήλωσαν ότι θα μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Suhail Al Mazrouei, η παραγωγή της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Abu Dhabi National Oil Co. θα μειωθεί κατά 10% στα πεδία Murban, Das και Upper Zakum από τον Σεπτέμβριο.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την αυστηρή κριτική που άσκησε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ Αλ Φάλι στα μέλη του ΟΠΕΚ που δεν έχουν εκπληρώσει ακόμη τους όρους της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) ο βαθμός συμμόρφωσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη συμφωνία του ΟΠΕΚ ανέρχεται σε μόλις 54%.
Αλλά δεν είναι μόνο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που δεν τηρούν τους όρους της συμφωνίας.
Το Ιράκ έχει μειώσει την παραγωγή του μόνο κατά 50% σε σχέση με τα 210.000 βαρέλια την ημέρα, για τα οποία έχει δεσμευτεί, ενώ η Βενεζουέλα έχει μειώσει την παραγωγή της μόλις στο 39% του όγκου που της αναλογεί.
Η Σαουδική Αραβία αντιθέτως έχει υπερβεί κατά 25% την υποχρέωσή της να περικόψει 486.000 βαρέλια την ημέρα από την παραγωγή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης