Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Στον «αέρα» ο αγωγός φυσικού αερίου BRUA - Ρήξη μεταξύ Ρουμανίας και Ουγγαρίας

Στον «αέρα» ο αγωγός φυσικού αερίου BRUA - Ρήξη μεταξύ Ρουμανίας και Ουγγαρίας
Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί και εγκριθεί από την ΕΕ να ξεκινάει από τη Βουλγαρία και να διέρχεται από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.
Ο αγωγός φυσικού αερίου BRUA δεν θα περάσει πλέον από την Ουγγαρία, μετά την πρόταση της ουγγρικής κρατικής εταιρείας FGSZ για αλλαγή του σχεδιασμού, όπως αναφέρει σε δήλωσή της στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου η ρουμανική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Transgaz.
Ειδικότερα, ο αγωγός έχει σχεδιαστεί και εγκριθεί από την ΕΕ να ξεκινάει από τη Βουλγαρία και να διέρχεται από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.
Στις 18 Ιουλίου 2017 με επιστολή της η FGSZ ζητά αλλαγή σχεδιασμού με την δημιουργία κόμβου στην Ουγγαρία, απ’ όπου θα διαμοιράζεται το φυσικό αέριο σε Σλοβακία, Ουκρανία, Κροατία και Σερβία.
Η Transgaz στην ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο επισημαίνει, ότι αλλαγή του σχεδιασμού σημαίνει επανεξέταση του έργου από την ΕΕ, με τις όποιες καθυστερήσεις σημαίνει αυτό για την υλοποίηση του έργου, αλλά και μεταβολή της οικονομικής αποδοτικότητας του αγωγού.
Όσον αφορά στην αδυναμία βάσει αυτών των εξελίξεων να φθάσει ο αγωγός στην Αυστρία, καθώς πρέπει να διέλθει από το έδαφος της Ουγγαρίας, η ρουμανική εταιρεία πετάει το «μπαλάκι» στην ουγγρική FGSZ να διαπραγματευθεί με την Βιέννη για την δυνατότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου από τη Ρουμανία στην Αυστρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης