Ευρώπη

Η Αυστρία ζητά από την ΕΕ να επιδείξει «αποφασιστικότητα» απέναντι στην Τουρκία

Η Αυστρία ζητά από την ΕΕ να επιδείξει «αποφασιστικότητα» απέναντι στην Τουρκία
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τονίζει, πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διακοπή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την ΄Αγκυρα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να βρει επιτέλους μία σαφή στάση απέναντι στην Τουρκία και αντί ένταξης στην ΕΕ, να επιδιώξει μία συντεταγμένη συνεργασία» με αυτήν», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και νέος αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Νέου Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζει, πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διακοπή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την ΄Αγκυρα.
Παράλληλα, χαιρετίζει το γεγονός, ότι ο Γερμανός ομόλογός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες επέκρινε τον Κουρτς για λαϊκισμό, «έχει τώρα επανεξετάσει επιτέλους» την εκτίμησή του ως προς την κατάσταση και τη συναναστροφή με την Τουρκία.
Στις αρχές της εβδομάδας και με αφορμή τις διακηρύξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί στη φίμωση των διαφωνούντων στην Τουρκία, «από τους οποίους αμέτρητοι έχουν φυλακιστεί», κάνοντας λόγο για εκφοβισμό της αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων.
Ταυτόχρονα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλλαγή στάσης της ΕΕ που «έχει τώρα μία πιο σαφή γραμμή σε σχέση με την Τουρκία».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε απαγορεύσει την είσοδο στην Αυστρία του Τούρκου υπουργού Οικονομίας Νιχάτ Ζειμπεκτσί, ο οποίος επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση για την πρώτη επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Άλλωστε και τον Φεβρουάριο ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε απορρίψει ως «ανεπιθύμητη» την εμφάνιση του Τούρκου Προέδρου σε συγκεντρώσεις οπαδών του στην Αυστρία για το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμά του της 16ης Απριλίου, που δρομολόγησε την εκχώρηση ακόμα περισσότερων εξουσιών στον θεσμό του Τούρκου Προέδρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης