Αμερική

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μειώσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μειώσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα
Η Βενεζουέλα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπου οι ημερήσιες εισαγωγές από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου ανήλθαν στα 823.000 βαρέλια.
Η κυβέρνηση Trump εξετάζει εκτός από τις κυρώσεις εναντίον ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και πρόσθετα μέτρα που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας, όπως η διακοπή των εισαγωγών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της Ουάσιγκτον.
Στόχος των κυρώσεων είναι να παρεμποδιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης Μαδούρο να πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου μια Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε «πλήρη δικτατορία».
Μια Συντακτική Συνέλευση μπορεί να ξαναγράψει το σύνταγμα της χώρας και πολλοί παρατηρητές θεωρούν την κίνηση ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της ισχύος του καθεστώτος στην εξουσία.
Η Βενεζουέλα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπου οι ημερήσιες εισαγωγές από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου ανήλθαν στα 823.000 βαρέλια, περίπου 30.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερα από τις καθημερινές εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης