Ευρώπη

Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου της στην ΕΕ καλύπτοντας το 41% των αναγκών

Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου της στην ΕΕ καλύπτοντας το 41% των αναγκών
Η Ρωσία αύξησε το μερίδιο της στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου κατά 2% το α΄ τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2016.
Η Ρωσία παραμένει ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΕ, καλύπτοντας το 41% των αναγκών των κρατών-μελών της Ένωσης σε φυσικό αέριο το α΄ τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μάλιστα, η Ρωσία αύξησε το μερίδιο της κατά 2% το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2016.
Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη, ότι μολονότι η Ουκρανία αποτέλεσε και πάλι την κύρια πηγή ρωσικού φυσικού αερίου για τις χώρες της ΕΕ, η πρώην Σοβιετική Δημοκρατία δεν προμηθεύτηκε για δεύτερο συνεχή χειμώνα φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
Τη Ρωσία ακολουθεί ως προμηθευτής φυσικού αερίου στην ΕΕ η Νορβηγία, η οποία είχε μερίδιο αγοράς 35% το α΄ τρίμηνο του 2017.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, , δήλωσε ότι η εταιρεία προβλέπει αύξηση της ευρωπαϊκής ζήτησης για εισαγωγές φυσικού αερίου κατά μέσο όρο σε ύψος τουλάχιστον 100 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως μέχρι το 2025 και στη συνέχεια 150 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως έως το 2035.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης