Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η RWE σχεδιάζει εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με αέριο ισχύος 2,5 GW στη Βρετανία

Η RWE σχεδιάζει εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με αέριο ισχύος 2,5 GW στη Βρετανία
Η RWE δήλωσε, ότι οποιαδήποτε τελική απόφαση για την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου θα εξαρτηθεί από τις «μελλοντικές συνθήκες της αγοράς και την εμπορική βιωσιμότητα».
Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός RWE ξεκινά τη διαδικασία σχεδιασμού για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,5 GW στην πόλη Τίλμπουρι του Έσεξ στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την Financial Times.
Η τοποθεσία που έχει επιλεγεί, είναι ένας πρώην σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με βιομάζα, ο οποίος θα κατεδαφιστεί, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο βρετανικό ενεργειακό σύστημα, επισημαίνει η εφημερίδα.
Τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας περιλαμβάνουν επίσης την τοποθέτηση ενός αεριοστροβίλου ανοικτού κύκλου ισχύος 300 MW και μια εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας στην ίδια τοποθεσία, δημιουργώντας μια μονάδα συνδυασμένου κύκλου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Μεγάλη Βρετανία προσπαθούσε τα τελευταία χρόνια να πείσει τους επενδυτές να κατασκευάσουν μονάδες συνδυασμένου κύκλου μεγάλης κλίμακας για την ασφάλεια του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν παράγουν ηλεκτρική ενέργεια λόγω των καιρικών συνθηκών.
Η RWE πάντως δήλωσε, ότι οποιαδήποτε τελική απόφαση για την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου θα εξαρτηθεί από τις «μελλοντικές συνθήκες της αγοράς και την εμπορική βιωσιμότητα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης