Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Handelsblatt: «Καμπανάκι» από ενεργειακές εταιρείες της ΕΕ για τις επιπτώσεις των κυρώσεων στη Ρωσία

Handelsblatt: «Καμπανάκι» από ενεργειακές εταιρείες της ΕΕ για τις επιπτώσεις των κυρώσεων στη Ρωσία
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις στην Ευρώπη των κυρώσεων που θέλουν οι ΗΠΑ να επιβληθούν στη Ρωσία και τον αγωγό Nord Stream 2.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ορισμένων εκ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας προειδοποιούν, ότι οι κυρώσεις που θέλουν οι ΗΠΑ να επιβληθούν στη Ρωσία και τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για την Ευρώπη, αναφέρει σε σημερινό (20/7) δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 AG, Matthias Warnig, δήλωσε ότι οι επιπτώσεις των κυρώσεων μπορεί να είναι «τεράστιες» και θα απειλούσαν το σχέδιο της Κίνας για το νέο «Δρόμο του Μεταξιού».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αυστριακής πετρελαϊκής εταιρείας OMV, Rainer Seele, δήλωσε ότι η Ευρώπη επιθυμεί περισσότερο φυσικό αέριο από τη Ρωσία και δεν ενδιαφέρεται να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου.
«Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να εξασφαλίσει σταθερές προμήθειες φυσικού αερίου» είπε και συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο φυσικό αέριο από τη Ρωσία, επειδή η δική της παραγωγή μειώνεται».
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2018 και να ολοκληρωθεί εντός του 2019.
Ο αγωγός μήκους 1.220 χλμ. θα εκτείνεται από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στις γερμανικές ακτές.
Η χωρητικότητα κάθε μίας από τις δύο γραμμές του αγωγού θα είναι 27,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
Ο νέος αγωγός ακολουθώντας ουσιαστικά την ίδια διαδρομή με την Nord Stream, θα διπλασιάσει την ικανότητά του.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 9,9 δισ. ευρώ.
Μέτοχοι στην διαχειρίστρια του έργου Nord Stream 2 AG είναι η ρωσική Gazprom με 50% και από 10% κατέχουν οι γερμανικές BASF και Uniper, η γαλλική Engie, η αυστριακή OMV και η ολλανδο-βρετανική Shell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης