Αφρική

Διπλασιασμό της παραγωγής φυσικού αερίου έως το 2020 θέτει ως στόχο η Αίγυπτος

Διπλασιασμό της παραγωγής φυσικού αερίου έως το 2020 θέτει ως στόχο η Αίγυπτος
Τα τρία μεγάλα κοιτάσματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το γιγαντιαίο Zohr, αναμένεται να προσθέσουν συνολικά στην παραγωγική ικανότητα της Αιγύπτου άλλα 4,6 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τις αρχές του 2019.
Τρία πρόσφατα ανακαλυφθέντα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγή φυσικού αερίου της Αιγύπτου κατά 50% το 2018 και κατά 100% το 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.
«Τα κοιτάσματα του Zohr, της Βόρειας Αλεξάνδρειας και του Nooros είναι από τα σημαντικότερα έργα, που θα αυξήσουν την παραγωγή φυσικού αερίου και θα συμβάλουν στην αυτάρκεια σε φυσικό αέριο (της Αιγύπτου) μέχρι τα τέλη του 2018», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El Molla.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αυξήθηκε σε περίπου 5,1 δισ. κυβικά πόδια το 2017 από 4,4 δισ. κυβικά πόδια το 2016, με την έναρξη παραγωγής από την πρώτη φάση του έργου της BP στη Βόρεια Αλεξάνδρεια.
Η Αίγυπτος επιδιώκει να επιταχύνει την παραγωγή φυσικού αερίου από πρόσφατα ανακαλυφθέντα πεδία, με στόχο να σταματήσει τις εισαγωγές μέχρι το 2019.
Ωστόσο, παρά την αυξημένη παραγωγή η Αίγυπτος παραμένει ένας μεγάλος εισαγωγέας φυσικού αερίου, αφού η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.
Τα τρία μεγάλα κοιτάσματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το γιγαντιαίο Zohr, που ανακαλύφθηκε το 2016 από την ιταλική Eni, αναμένεται να προσθέσουν συνολικά στην παραγωγική ικανότητα της Αιγύπτου άλλα 4,6 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τις αρχές του 2019.
Η Eni έχει ξεκινήσει την παραγωγή της στον Nooros, τον παράκτιο τομέα του Δέλτα του Νείλου, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η Αίγυπτος βρίσκεται σε συνομιλίες με τους προμηθευτές της Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), για να αναβάλει φέτος τις συμβάσεις αποστολών και αποσκοπεί στη μείωση των αγορών το 2018, καθώς η αύξηση της εγχώριας παραγωγής φυσικού αερίου καθυστερεί τη ζήτηση για δαπανηρές εισαγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης