Τελευταία Νέα
Ασία

BP: Η Τουρκία θα κερδίσει πάνω από 15 δις. δολάρια από τα ενεργειακά έργα του Αζερμπαϊτζάν

BP: Η Τουρκία θα κερδίσει πάνω από 15 δις. δολάρια από τα ενεργειακά έργα του Αζερμπαϊτζάν
Αξιωματούχος της ΒΡ τόνισε, ότι η Τουρκία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι ένας «κρίσιμος στρατηγικός συνεργάτης» της BP.
Η Τουρκία έχει ήδη κερδίσει 8 δισ. δολάρια ενεργειακά έργα του Αζερμπαϊτζάν, όπως ο πετρελαϊκός αγωγός Μπακού-Τιφλίδας-Τσεϊχάν (BTC) και ο αγωγός φυσικού αερίου TransAnatolian (TANAP), σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του τομέα Διύλισης και Εμπορίας της ΒΡ, Tufan Erginbilgic.
Ο ίδιος δε εκτιμά, ότι με την ολοκλήρωση όλων των ενεργειακών έργων του Αζερμπαϊτζάν που διέρχονται από την Τουρκία, η τελευταία θα κερδίσει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια.
Ο αξιωματούχος της ΒΡ η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Shah Deniz και την κατασκευή του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου δήλωσε, ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TANAP κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και ότι εντός του 2018 θα αρχίσει η τροφοδοσία της Τουρκίας με φυσικό αέριο.
Η Erginbilgic επεσήμανε, ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, το φυσικό αέριο της Κασπίας θα μεταφερθεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία, με την Τουρκία να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι ένας «κρίσιμος στρατηγικός συνεργάτης» της BP.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης