Αμερική

Ενδιαφέρον Zuckerberg για αυτοματισμούς, ασφάλεια και σφράγιση γεωτρήσεων πετρελαίου

Ενδιαφέρον Zuckerberg για αυτοματισμούς, ασφάλεια και σφράγιση γεωτρήσεων πετρελαίου
Ο ιδρυτής του Facebook επισκέφθηκε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα.
Στη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό περιοχή των ΗΠΑ, την Πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος επισκέφθηκε εξέδρα εξόρυξης και συζήτησε με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους σχετικά με την αυτοματοποίηση, την ασφάλεια και τη σφράγιση των γεωτρήσεων.
Ο 33χρονος Zuckerberg ο οποίος τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είπε ότι η επίσκεψη αυτή του έδωσε την ευκαιρία να συναντηθεί με όσους βασίζονται στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για την επιβίωσή τους και αντιτάσσονται στην αυστηρότερη ρύθμιση της ενεργειακής βιομηχανίας.
«Πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μίλησα εδώ, αναγνωρίζουν την επίδραση της πετρελαϊκής βιομηχανίας στην αλλαγή του κλίματος, αλλά ταυτόχρονα αισθάνονται υπερήφανοι, για το ότι η δουλειά τους συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών που έχουμε όλοι καθημερινά, κρατώντας τα σπίτια μας ζεστά, πηγαίνοντας με τα οχήματά μας ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη δουλειά και πολλά άλλα» έγραψε ο Zuckerberg σε ένα φόρουμ στο Facebook.
Ο ιδρυτής του Facebook συζήτησε ακόμη με αρμόδιους των πετρελαϊκών εταιρειών Nabors και Statoil για τις τεχνολογικές εξελίξεις που βοήθησαν τη βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ τα τελευταία 2 χρόνια να μειώσουν κατά 50% τον χρόνο που απαιτείται για την διάνοιξη μιας νέας πετρελαιοπηγής.
«Ο Zuckerberg έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στα πετρελαϊκά πεδία», δήλωσε ο Ρον Νες, επικεφαλής του Συμβουλίου Πετρελαίων Βόρειας Ντακότα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης