Τελευταία Νέα
Αμερική

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Eni για έρευνες υδρογονανθράκων στην Αλάσκα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Eni για έρευνες υδρογονανθράκων στην Αλάσκα
Η Eni σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες στη Θάλασσα Beaufort τον Δεκέμβριο του 2017.
Η θυγατρική της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας Eni στις ΗΠΑ θα γίνει η πρώτη ενεργειακή εταιρεία από το 2015, που θα κάνει έρευνες υδρογονανθράκων στα χωρικά ύδατα της Αλάσκας, αφού η Ουάσιγκτον ενέκρινε αυτήν την εβδομάδα ένα σχέδιο γεώτρησης, για τις άδειες που έχει η εταιρία εδώ και 10 χρόνια.
Το Γραφείο Διοίκησης Ενέργειας Ωκεανών (BOEM) ενέκρινε το σχέδιο γεώτρησης της Eni US, στο πλαίσιο του σχεδίου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη μετατροπή της χώρας σε «κυρίαρχη δύναμη στην ενέργεια».
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεράστιες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Θάλασσα Beaufort και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Eni στην προσπάθεια της να εκμεταλλευτεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της διευθύνων σύμβουλος της BOEM, Walter Cruickshank.
Η Eni σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες στη Θάλασσα Beaufort τον Δεκέμβριο του 2017.
Οι άδειες της Eni για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή, οι οποίες έληγαν μέχρι το τέλος του έτους, βρίσκονται σε μια περιοχή που προστατεύονταν με Διάταγμα τον πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Το σχέδιο πάντως της εταιρείας να προχωρήσει σε επικίνδυνες και ακριβές γεωτρήσεις, έρχεται σε μια περίοδο χαμηλών τιμών πετρελαίου και επικίνδυνων αρκτικών συνθηκών, επισημαίνει το Reuters.
Η Royal Dutch Shell εγκατέλειψε τις έρευνες της στην ανοικτή θάλασσα της Αλάσκα το 2015, αφού ένα πλοίο που είχε μισθώσει, υποστεί φθορές στα ασυνήθιστα νερά και οι περιβαλλοντολόγοι ανακάλυψαν έναν υπάρχοντα νόμο, που περιορίζει την ικανότητα της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή.
Οι περιβαλλοντολόγοι διαμαρτύρονται τώρα, ότι η κυβέρνηση Τραμπ έσπευσε να εγκρίνει το σχέδιο της Eni, δίνοντας το σε δημόσια διαβούλευση για μόνο 21 ημέρες και μόνο 10 ημέρες για να υποβάλει κάποιος τις ενστάσεις του για το πεδίο εφαρμογής της περιβαλλοντικής αναθεώρησης που απαιτείται από τον ομοσπονδιακό νόμο.
Η δικηγόρος της μη κερδοσκοπικής ομάδας του Κέντρου Βιολογικής Διαφορετικότητας Kristen Monsell είπε, ότι η ομάδα της θα εργαστεί για να σταματήσει η γεώτρηση της Eni.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης